Dezvoltare profesională

Profesorii din Republica Moldova și România se inspiră unii de la alții în cadrul platformei eTwinning Plus

În decembrie, am surprins profesori din Republica Moldova și România la Iași, la Seminarul bilateral România – Moldova „Parteneriate școlare europene”, unde s-au discutat modalități de implicare a elevilor în proiecte eTwinning și experiențe de implimentare a proiectelor e la ambasadorii eTwinning.

Iar recent, la Chișinău ei s-au întâlnit în cadrul Conferinței Naționale eTwinning Plus 2014: Proiecte de Succes. Peste 50 de participanți – cadre didactice active pe portalul eTwinning Plus, reprezentanți ai Ministerului Educației al Republicii Moldova, reprezentanți ai NSS Romania și Ambasadori eTwinning România au împărtăşit din experienţa lor şi au demonstrat valoarea pedagogică a parteneriatelor şcolare europene bazate pe utilizarea noilor tehnologii.

Fundația Est Europeană este în calitate de Agenție Națională de Suport eTwinning Plus Moldova, iar eTwinnig este o comunitate online a școlilor din Europa, la care participă și profesorii din Republica Moldova și România.

Sursa:  http://www.stiripozitive.eu/libview.php?l=ro&idc=33&id=1596&t=%2FEvenimente%2FSocietate%2FVideo-Profesorii-din-Republica-Moldova-si-Romania-se-inspira-unii-de-la-altii-in-cadrul-platformei-eTwinning-Plus