Patru profesori din R. Moldova au participat la Seminarul de Contact eTwinning desfășurat în Albania

În perioada 5-7 iulie curent, la Tirana, Republica Albania a avut loc un seminar de Contact eTwinning, care a întrunit peste 80 de cadre didactice, nou înregistrate pe platforma eTwinning. Republica Moldova a fost reprezentată de 4 profesori, care au inițiat noi proiecte educaționale comune cu colegii din țările europene.

Seminarul a avut drept obiectiv stabilirea noilor contacte de cooperare și crearea parteneriatelor dintre cadre didactice înscrise pe platforma europeană eTwinning, bazată pe noile tehnologii informaționale. De asemenea, în cadrul seminarului au fost scoase în evidență exemple de bune practici eTwinning, care au contribuit la crearea unui cadru benefic pentru schimbul de experiențe în domeniu.

În cadrul Seminarului au avut loc ateliere de instruire cu următoarele tematici:

1. Tehnici de motivare pentru elevi;
2. Colaborarea și comunicarea în eTwinning Live;
3. Găsirea partenerilor, planificarea și înregistrarea proiectelor;
4. Organizarea spațiului TwinSpace;
5. Instrumentele TIC pentru implementarea proiectelor eTwinning;
6. Cum să realizezi un proiect de calitate și cum să obții Certificat de calitate.

Evenimentul a servit și drept bun prilej pentru dezvoltarea competențelor profesionale ale participanților precum și o oportunitate de a cunoaște noi metode de predare în școală și instrumente de lucru bazate pe tehnologiile informaționale.

Proiectul eTwinning Plus este parte a Programului Erasmus+ finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul este cofinanţat în Republica Moldova din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA. Ministerul Educației al Republicii Moldova a desemnat Fundația Est-Europeană în calitate de Agenție Națională de Suport pentru a implementa proiectul eTwinnin Plus în R. Moldova.