Noi proiecte educaționale inițiate de profesorii din R. Moldova

În perioada 22-23 iunie 2017, un grup format din 5 profesori din R. Moldova a participat la Conferința tematică „Învățare, predare, schimb de experiență și colaborare între școlile din regiunea Dunării”, ediția a IV-a, care s-a desfășurat la Viena, Austria.

Scopul conferinței a fost de a reuni cadrele didactice din regiunea Dunării pentru a amplifica relațiile de colaborare și a stabili noi parteneriate educaționale.

Timp de două zile cei 50 profesori care au reprezentat 11 țări din regiunea Dunării, care au participat la eveniment, au beneficiat de instruiri cu privire la strategiile și posibilitățile de cooperare în educație între școlile din regiune și au participat la diverse ateliere de lucru privind utilizarea platformei educaționale www.etwinning.net.

În urma participării la eveniment, cadrele didactice din RM au inițiat și înregistrat proiecte transfrontaliere pe portalul eTwinning. Cîteva dinte proiectele fondate de către profesorii din R.M. sunt: Flowers of friendship, You are what you eat, The Danube: „The greatest treasure with which nature has endowed our country”, Favorite places outdoors – connecting people etc. unde fondatorii își propun ca împreună cu elevii și partenerii din Austria, Ucraina, România etc. să realizeze activități de colaborare, învățare și schimb de experiență începând cu luna septembrie curent.

Evenimentul a servit un bun mijloc de transfer a bunelor practici de colaborare între cadrele didactice care activează în diferite sisteme de învățământ, iar pe de altă parte, un punct de plecare pentru dezvoltarea noilor proiecte educaționale comune.

Proiectul eTwinning Plus este parte a Programului Erasmus+ finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul este cofinanţat în Republica Moldova din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA. Ministerul Educației al Republicii Moldova a desemnat Fundația Est-Europeană în calitate de Agenție Națională de Suport pentru a implementa proiectul eTwinnin Plus în R. Moldova.