Noi proiecte educaționale inițiate de profesorii din R. Moldova

În perioada 14-15 iunie 2018, un grup de 3 profesori din R. Moldova au participat la Conferința tematică ”Învățare, predare, schimb de experiență și colaborare între școlile din regiunea Dunării”, ediția a V-a, care s-a desfășurat la Viena, Austria.

Scopul conferinței a fost de a reuni cadrele didactice din regiunea Dunării pentru a spori relațiile de colaborare și stabile noi parteneriate educaționale.

Timp de două zile, cei 50 profesori, participanții la eveniment din 11 țări membre ale regiunii Dunării au beneficiat de instruiri cu privire la diversificarea metodelor de predare în școală și intrumentelor de lucru, strategiile și posibilitățile de cooperare în educație între școlile din regiunea Dunării și au participat la diverse ateliere de lucru privind platforma www.etwinning.net.

Urmare participării la eveniment, cadrele didactice din RM au fondat și înregistrat proiecte transfrontaliere pe portalul eTwinning. Printre dinte proiectele fondate de către profesorii din R.M., sunt Our garden our world, Cultural Heritage Exchange etc. unde profesorii își propun ca împreună cu elevii și partenerii din Austria, Croația, România etc. să realizeze activități de colaborare, învățare și schimb de experiență începând cu luna septembrie curent.

Evenimentul a fost o bună ocazie pentru transfer de cunoaștere/bune practici între cadre didactice care activează în diferite sisteme de învățământ, iar pe de altă parte, a fost și un punct de plecare pentru dezvoltarea de noi proiecte educaționale comune.

Proiectul eTwinning Plus este parte a Programului Erasmus+ finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul este cofinanţat în Republica Moldova din resursele acordate de Guvernul Suediei. Ministerul Educației al Republicii Moldova a desemnat Fundația Est-Europeană în calitate de Agenție Națională de Suport pentru a implementa proiectul eTwinnin Plus în R. Moldova.

 

2018-11-06T16:39:02+00:00