Noi activități de instruire în cadrul Proiectului eTwinning

În zilele de 17 și 18 februarie 2018 Fundația Est-Europeană (FEE) a organizat la Chișinău alte două sesiuni de instruire dedicate cadrelor didactice care recent au aderat la Platforma educațională eTwinning Plus.

Evenimentul a fost organizat de FEE în cadrul proiectului ”eTwinning”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Guvernul Suediei.

În cadrul atelierelor, moderate de Liliana Nederiță și Tatiana Popa, ambasadori eTwinning Moldova, participanții au fost instruiți în ce privește modalitățile de utilizare a portalului eTwinning în activitatea didactică.

De asemenea, profesorii prezenți la eveniment au realizat exerciții practice și au obținut competențe în vederea implementării proiectelor eTwinning din perspectiva:
• Inovației pedagogice;
• Integrării curriculare;
• Comunicare și schimb de informație dintre școlile partenere;
• Colaborării dintre școlile partenere ș.a.

 

 

Un exercițiu important, realizat în cadrul instruirii, a fost familiarizarea cu instrumentele de comunicare și colaborare pe platforma eTwinning, identificarea proiectelor de interes și administrarea acestora.

De menționat că la training au participat profesori din raioanele Soroca, Fălești, Căușeni, Cantemir, Ialoveni, Anenii Noi și din municipiul Chișinău.