eTwinning – prieten al schimbării

E – Entuziasm, energie, empatie
T – Talent, tinerețe, trăiri , toleranță
W – Viitor, voință , vocație
I – Inventivitate, ingeniozitate
N – Neastîmpăr, năzuință
N – Neoboseală, naturalețe
I – Interes, impresii, intelegență, implicare
N – Necisitate, negociere, neașteptare, năzuință
G – Generozitate, gîndire, gratitudine.

Trăim, indiscutabil, într-o lume a marilor schimbări. Misiunea noastră , a profesorilor, este de a schimba în bine societatea în care trăim împreună cu colegii noștri din țară, dar și cu cei de peste hotare. Avem fericita ocazie de a colabora, de a face schimb de experiență cu cadre didactice din diferite țări ale lumii, astfel putem să ne îmbogățim bagajul de cunoștințe în domeniul instruirii și educației tinerei generații.

Din luna martie 2014 sînt membu al familiei unite – eTwinning, care se adresează tuturor cadrelor didactice din învățămîntul preuniversitar.

Am reușit să particip la 3 proiecte:
-Les ailes de l’enfance / The childhood’s wings / Aripile copilariei
-MY BEAUTIFUL WORLD
-THE HARMONY OF NATURE(2) – THE HARMONY OF FAMILY
iar în acest an am inițiat, împreună cu doamna Paula Caruceru (Gradinița cu P.N.Ruginesti, comuna Ruginesti, ROMÂNIA) un proiect nou, ”The Magic Book of Spring”, care antrenează atît profesorii , cît și elevii în crearea, în realizarea unor lucrări , care să redea frumusețea anotimpului primăvara prin diverse metode, tehnici de lucru.

eTwinning mi-a oferit accesul la un mediu virtual de colaborare și shimb de experiență, activități de formare profesională, alături de alți colegi prin seminare interactive, asemeni ,,Școlii de Toamnă 2014”, care mi-a demonstrat , încă o dată, că viitorul va fi unul frumos și interesant, doar dacă vom ști noi , maturii, dar și copiii pe care-i educăm, să ne implicăm activ în proiecte, să fim inventivi, creativi, dornici de a colabora cu persoane din alte școli, din alte țări ale lumii.
Mulțumim, eTwinning, pentru șansa pe care o avem – cea de a trăi cu verticalitate Schimbarea.

Natalia DEMCENCO, diriginta clasei a IV-a
Liceul Teoretic,,Meșterul Manole”, s. Sălcuța , r. Căușeni