eTwinning Plus Moldova: încă trei profesoare au beneficiat de instruire peste hotare

Echipa eTwinning din Polonia (NSS Polonia) a organizat la Varșovia în perioada 12-15 aprilie curent un Seminar de Contact eTwinning la care au participat trei profesoare din R. Moldova, membre ale programului eTwinning Plus.

Evenimentul a constituit o modalitate unică de a găsi un partener de proiect educațional, de a iniția o colaborare internațională cu o altă școală din Europa și, în final, de cunoaște metodele eficiente de realizare a proiectelor eTwinning de calitate.

Seminarul a fost structurat pe ateliere de lucru, concepute pentru a răspunde la necesitățile de informare şi instruire a cadrelor didactice cu experiență în implementarea proiectelor dar și pentru profesorii care sunt în căutarea oportunităților de explorare a Programului eTwinning.

Printre temele abordate în cadrul seminarului au fost: Creativity and team work within eTwinning projects, Project Based Learning (PBL) approach in eTwinning, Collaborative activities and tools in eTwinning projects, A multi-sensory exploration of the world.
Evenimentul a întrunit 60 de cadre didactice din diferite ţări europene.

Proiectul eTwinning Plus este parte a Programului Erasmus+ finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul este cofinanţat în Republica Moldova din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA. Ministerul Educației al Republicii Moldova a desemnat Fundația Est-Europeană în calitate de Agenție Națională de Suport pentru a implementa proiectul eTwinning Plus în R. Moldova.

2018-11-06T16:07:43+00:00