eTwinning este comunitatea şcolilor din Europa. Acest proiect oferă personalului didactic (profesori, directori, bibliotecari etc.) ce activează în școlile participante din țările europene, o platformă de comunicare, colaborare, proiecte comune şi schimb de informaţii. eTwinning a creat o școală fără frontiere, un spaţiu educațional comun pentru cadre didactice și elevi.eTwinning promovează colaborarea şcolară în Europa prin intermediul tehnologiilor informaționale și comunicării, oferind asistenţă, instrumente de lucru şi servicii şcolilor din proiect.

Portalul eTwinning este disponibil în 25 de limbi (www.etwinning.net), fiind punctul central de întâlnire şi de lucru a circa 553 013 de membri, care realizează peste 61 865 proiecte în 189 821 de școli din Europa. Peste 300 de profesori din Moldova care reprezintă 150 de școli, sunt parte a acestui proiect grandios.

De asemenea, portalul pune la dispoziţia cadrelor didactice instrumente online cu ajutorul cărora pot căuta parteneri, pot demara proiecte, pot face schimb de idei şi bune practici. Având toate instrumentele personalizate la îndemână, fiecare membru al comunității, poate stabili ușor, comod și rapid parteneriate interesante și utile cu cadre didactice din toată Europa.

Lansat în 2005, drept componenta fundamentală a programului eLearning al Comisiei Europene, eTwinning a devenit parte integrantă a Erasmus+, Programul UE pentru Educație, Formare, Tineret și Sport, din 2014. Biroul Central de Asistenţă eTwinning este administrat de European Schoolnet, un parteneriat internaţional format din 30 de ministere europene ale Educaţiei, ce concepe instrumente de învăţare pentru şcolile, cadrele didactice şi elevii din Europa. La nivel naţional, eTwinning beneficiază şi de sprijinul a 33 de birouri naţionale de asistenţă.

eTwinning în cifre

0
Școli
0
Profesori
0
Proiecte realizate

Aplică la program

Cadrele didactice (director de școală sau grădiniță, profesor, educator sau bibliotecar)
interesate să adere la Programul eTwinning Plus trebuie să întrunească următoarele condiții:

1

Să cunoască o limbă de circulație internațională;

2

Să fie interesat de inițierea proiectelor educaționale eTwinning
cu școlile partenere din Europa;

3

Să aibă competențe practice în utilizarea tehnologiei informației
și comunicării (TIC);

4

Să participe online, împreuna cu elevii la proiectele educaționale
eTwinning.

5

Instituția de învățământ trebuie să dispună de calculatoare
conectate la internet și echipamentul necesar pentru
comunicarea online (căști, microfon, cameră video).

Contactează-ne

Pentru mai multe detalii sau ca să iei legătura cu echipa eTwinning, transmite-ne un mesaj!

Aplică