Cristina Baș: Implicarea într-un proiect eTwinning te face să crești și să-ți dezvolți abilitățile.

Cristina BAȘ, elevă la Liceul “Constantin Stere”, or. Soroca

De curând, am absolvit clasa a XI-a. La anul viitor voi absolvi liceul și vă spun sincer, chiar îmi va fi dor. La liceu mă simt ca acasă. Am prieteni nu numai colegi, dar și profesori. Respectul pe care îl purtăm unul altuia ne face să fim mai buni și să ne implicăm în multe activități din care învățăm nu numai carte, dar și viață.

Am început să mă implic în proiecte eTwinning din clasa a IX-a. A fost o experiență interesantă și mi-am dorit să se repete. Și dorința s-a împlinit repede pentru că în liceul nostru sunt mai mulți profesori eTwinneri, așa că am participat în proiecte pe diferite teme, de la diferite discipline.

Uneori, seara, accesez platforma eTwinning și citesc ce mai apare nou. Îmi place mult platforma eTwinning, deoarece reprezintă o oportunitate pentru tineri, pentru noi, ne oferă posibilitatea să facem altceva, să ne lansăm în proiecte, să colaborăm, să facem schimb de experiență, să organizăm diferite activități. În cadrul proiectului “Noi și voi, Europeni” am făcut o conferință online cu elevi din Polonia, Ucraina și Lituania. A fost foarte interesant să vorbești cu elevi din alte țări și, mai ales, să ai aceleași obiective. Am avut discursuri și poezii și fiecare și-a prezentat țara.

Implicarea într-un proiect te face să crești, să te dezvolți. Prin discuțiile cu colegi din alte țări am devenit mult mai liberă în comunicarea în limba engleză. Simt această diferență atunci când călătoresc și vorbesc deja fără bariere în limba engleză. Și chiar este o experiență personală frumoasă.

Eu știu și franceza. Așa că mă gândesc să aplic pentru studii universitare în Franța sau Olanda. Și înainte mă speria gândul de a pleca, dar activitatea din școală mi-a dat curaj. Aș vrea să învăț în străinătate pentru că va fi o experiență foarte bună. Dar aș vrea să mă întorc în Moldova. Și să schimb ceva aici.

Vreau să le mulțumesc profesorilor mei de la Liceul “Constantin Stere” pentru că au acceptat provocarea și s-au implicat în proiecte, deoarece eTwinning a devenit un mod de viață, o comunitate a elevilor și profesorilor, poate chiar o familie.

2018-10-25T09:37:42+00:00