Crina Caragi: Cu eTwinning îți depășești propriile limite

Crina CARAGI, elevă la Liceul “Emil Nicula”, Mereni, Anenii Noi

În prezent, să fii elev nu-i un lucru ușor. E adevărat că sunt foarte multe activități care ne solicită. Respectiv, și așteptările părinților și ale profesorilor sunt mari. Dar eu nu spun toate acestea acum ca să mă plâng. Eu mă bucur pentru că școala mă călește, mă învață cum să mă descurc în diferite situații și mai ales, îmi arată satisfacția lucrului bine făcut.

eTwinning este o platformă pe care trebuie să fii creativ, să-ți depășești limitele, să comunici cu alți colegi din școala ta, dar și școli din străinătate. Cel mai mult mi-a plăcut proiectul “Acasă de Crăciun” pentru că a fost un proiect în care ne-am implicat mult, am fost creativi, am avut mai multe lucruri de făcut și cred că ne-a reușit.

Am făcut o carte electronică de bucate tradiționale. Eu am ales să fac sarmale cu bunica. Bunica mă învață să gătesc de când eram mică. Eh, mai am eu multe de învățat până să-mi iasă bucatele la fel de bune ca ale bunicăi.

Apoi, la școală, am cântat un colind, am scris felicitări de Crăciun și am interacționat cu elevi de la mai multe școli din România. E tare faină comunicarea cu tinerii, colegi pe care îi vezi prima dată pe un ecran, dar cu care ai impresia că deja ai împărtășit foarte multe. La început, toți suntem extrem de politicoși, dar pe parcursul orei, ne adaptăm și ne obișnuim să vorbim mai degajat și chiar să facem glume. Am făcut schimb de opinii și am descoperit că avem foarte multe în comun. Asta ne-a unit și ne-a făcut să ne simțim ca în familie. Nu am mai trăit așa ceva. A fost ceva inedit.

Acum, cel mai mult îmi doresc să facem cât mai multe proiecte în limba engleză. Noi suntem gata oricând să participăm, mai ales că suntem foarte buni la engleză și cred că ne vom descurca minunat.

2018-10-25T09:31:56+00:00