40 de cadre didactice, participante în Programul eTwinning, au beneficiat de instruire în domeniul utilizării aplicațiilor digitale în cadrul Școlii de Toamnă eTwinning Plus, ediția 2018.

Fundația Est-Europeană (Agenția Națională de Suport eTwinning Plus – PSA Moldova) a organizat pe 10 noiembrie curent cea dea cincea ediție a Școlii de Toamnă cu genericul Parteneriate educaționale și integrare curriculară.

Evenimentul a oferit participanților oportunitatea de a acumula noi cunoștințe pentru dezvoltarea competențelor interdisciplinare, civice, socio-culturale dar și digitale prin participarea și implicarea elevilor în desfășurarea proiectelor eTwinning.

Cei doi Ambasadori eTwinning din România, prezenți la eveniment, au desfășurat împreună cu trainerii din R. Moldova diverse activități de formare pentru participanți. Formatorii au explicat diverse metode de navigare și găsire de informații pe portalul eTwinning, respectiv de utilizare a facilitaților oferite de eTwinning Live și TwinSpace, atât pentru dezvoltarea personală cât și pentru fondarea proiectelor de succes.

Participanții au beneficiat de un set de materiale promoționale și au intrat în posesia certificatelor de participare la eveniment.

Proiectul „eTwinning Plus” este parte a Programului Erasmus+ finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul este co-finanţat în Moldova din resursele acordate de Guvernul Suediei. Ministerul Educației al Republicii Moldova a desemnat Fundația Est-Europeană în calitate de Agenție Națională de Suport.